Παρασκευή 27 Ιουλίου 2007

Δεν έχει τελειωμό η καταστροφή...


Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες η χώρα μας περνάει τις χειρότερες καλοκαιρινές μέρες και νύχτες, λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται σε ολόκληρη την χώρα.
Ευτυχώς (για την ώρα;) η Κρήτη δεν έχει αντιμετωπίσει τις βιβλικές καταστροφές της υπόλοιπης Ελλάδας, είναι όμως ακόμα νωπό το περιστατικό με τους 3 εποχικούς δασοπυροσβέστες που χάθηκαν, άδικα και χωρίς ουσιαστικό λόγο (αλήθεια έχει εξηγήσει κανείς το γιατί;)
Έχουμε πλέον καμμένα σπίτια, εκκενώσεις ολόκληρων περιοχών και δυστυχώς και ανθρώπινες απώλειες.
Χιλιάδες τα ερωτηματικά για το πως ξεκίνησαν οι πυρκαγιές, γιατί φτάσαμε στο εδώ που φτάσαμε ώστε κάθε μέρα που ξημερώνει να είναι χειρότερη από την προηγούμενη και τόσα άλλα γιατί.
Παρακαλάμε να σταματήσει ο άνεμος, να αλλάξει φορά, να αρχίσει να βρέχει, έχουμε αρχίσει δηλαδή τον χορό της βροχής και του ανέμου!
Ζητήσαμε και βοήθεια από τη Ρωσία η οποία άμεσα ανταποκρίθηκε και σήμερα θα την έχουμε.
Απλή ερώτηση: μήπως έπρεπε να κινηθούμε νωρίτερα, μήπως και γλιτώσουμε κάτι ή κάποιους;Ήθελε τόση σκέψη να ζητήσουμε βοήθεια όχι μόνο από τη Ρωσία αλλά από οποιονδήποτε μπορούσε να βοηθήσει;Μήπως το θέμα το είχαμε πάρει ελαφρά και αψήφιστα;
Ας ευχηθούμε μη χειρότερα... και αφού καταλαγιάσουν οι στάχτες ας μας πει κάποιος γιατί φτάσαμε σε αυτήν την κατάσταση, τις επιπτώσεις της οποίας θα τις δούμε πολύ γρήγορα μπροστά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: