Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007

Μονοδρομήσεις στο Αρκαλοχώρι


Βρε τι μου θυμίζουν...κάπου τα έχω ξαναδεί...έλα μωρέ διακοσμητικά θα είναι...

Έχουν γίνει, γίνονται και θα γίνονται πάρα πολλές συζητήσεις σχετικά με τις μονοδρομήσεις που έχουν γίνει, για αυτές που θα γίνουν και για αυτές που (δεν) θα αλλάξουν.
Έχουν ακουστεί θετικές γνώμες και αρνητικές γνώμες για την κατάσταση που επικρατεί τώρα στο Αρκαλοχώρι και για τις συνέπειες που έχει φέρει ή θα φέρει αυτή η κατάσταση.Ο καθένας κρίνει τα πράγματα από τη δική του οπτική γωνία για τα θετικά και τα αρνητικά συζητήσεις, επί συζητήσεων... Πρόσφατα "ήρθαν" και τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια (φαντάζομαι όχι μόνα τους) για να καλύψουν το θέμα φιλοξενώντας τόσο τις θετικές απόψεις για το έργο(τις απόψεις του Δημάρχου δηλαδή) όσο και τις αρνητικές απόψεις (ορισμένων καταστηματαρχών).
Νομίζω ότι οι αρνητικές γνώμες μάλλον είναι ισχυρότερες και πιο κοντά στην πραγματικότητα.
Όμως το πρόβλημα μεγαλώνει από δω και πέρα...Στα πλαίσια των μονοδρομήσεων έχουν τοποθετηθεί και πινακίδες που απαγορεύουν την στάση, την στάθμευση, την διέλευση γενικά αλλάζουν τα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα.
Καλώς ή κακώς οι τα σήματα υπάρχουν, άρα πρέπει να τηρούνται!
Αμ δε !Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά, τα σήματα και οι λέξεις έχουν άλλη έννοια...
  • Η λέξη μονόδρομος έχει αποκτήσει διαφορετική σημασία απ' ότι για όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.(έλα μωρέ τώρα 100 μέτρα θα πάω που να κάνω όλο τον κύκλο...)
  • Το σήμα "απαγορεύεται η στροφή δεξιά/αριστερά" έχει την ίδια σημασία με το υποχρεωτική πορεία...(έλα μωρέ τώρα...δις)
  • Όσο για το σήμα απαγόρευση στάσης/στάθμευσης βρίσκεται στα πεζοδρόμια καθαρά για διακοσμητικούς σκοπούς (μήπως να το βάψουμε πράσινο να δένει και με τη φύση;). Το τι σημαίνει το συγκεκριμένο σήμα έχει πάψει πλέον να απασχολεί τον κόσμο, ας το αποκρυπτογραφήσουν οι ειδικοί μαζί με το δίσκο της Φαιστού.(έλα μωρέ τώρα...σιγά το πράμα, μια ωρίτσα θα παρκάρω και ... μετά βλέπουμε).
Τόσα και τόσα γίνονται, σ' αυτά θα κολλήσουμε;
Για γέλια και για κλάματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: