Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Εκδήλωση ομιλία Πρωτοβουλίας πολιτών Αρκαλοχωρίου για την διατήρηση του ονόματος






Προσπαθώντας να βάλω σε μια τάξη στο μυαλό μου όσα άκουσα και είδα στην αποψινή εκδήλωση της πρωτοβουλίας πολιτών για την διατήρηση του ονόματος Αρκαλοχώρι και πριν αρχίσουν οι αναμεταδόσεις και οι κρίσεις και επικρίσεις από δω και από εκεί, έχω να πω τα εξής:
Κατ' αρχήν ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στην πρωτοβουλία για το στήσιμο της εκδήλωσης.Ομιλητές με επιστημονική γνώση μετέφεραν με το δικό τους τρόπο τις γνώσεις τους αλλά και τις κρίσεις τους σχετικά με το επίμαχο θέμα. Τις εντυπώσεις θεωρώ ότι "έκλεψε" η κυρία της τετράδας (κ. Φραγκιαδάκη), με το λόγο της και την μεστή και ρεαλιστική επιχειρηματολογία της. Πραγματικά πολύ καλή επιλογή όλων των ομιλητών, ακόμα και της συντονίστριας δημοσιογράφου.
Γενικά έχω να πω τα εξής σχετικά με την πρόταση μετονομασίας:Υπάρχουν 3 κατηγορίες πολιτών:Αυτοί που είναι υπέρ της αλλαγής, αυτοί που είναι κατά της αλλαγής και τέλος αυτοί που είναι αναποφάσιστοι, ουδέτεροι και περιμένουν να ακούσουν απόψεις για να τοποθετηθούν.
Αν αυτοί οι τελευταίοι περίμεναν απόψε να ακούσουν επιχειρήματα τόσο από τους ομιλητές και την πρωτοβουλία, όσο και από τον κ Δήμαρχο για τη μία ή την άλλη άποψη, ασφαλώς θα έγερναν κατά της αλλαγής ονόματος γιατί τα επιχειρήματα υπέρ της αλλαγής (του κ. Δημάρχου δηλαδή) ήταν από ανύπαρκτα μέχρι (κατά την προσωπική μου άποψη) αστεία και μη σοβαρά για το μέγεθος του Θέματος που έχει ανοίξει.
Πιο συγκεκριμένα ο κ Δήμαρχος είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
Ότι το θέμα (της αλλαγής ονόματος) δεν το ξεκίνησε εκείνος αλλά ένας στρατηγός που δεν ζει πια (συγνώμη δεν θυμάμαι το όνομα του), το ξαναέθεσε κάποιος άλλος κύριος που και εκείνος δεν ζει πια (συγνώμη δις, δεν θυμάμαι το όνομά του) και τελικά το συνεχίζει εκείνος. Επίσης ότι το όνομα Αρκαλοχώρι προέρχεται από τους Αρκάδες που έμεναν στην περιοχή, ότι είμαστε όλοι όσοι μένουμε στην περιοχή Αρκάδες και ότι το -χώρι λειτουργεί αποτρεπτικά στους επισκέπτες του τόπου μας, στους κρατικούς επιχορηγητές μας και γενικότερα δίνει την αίσθηση του μικρού άρα και του μη αναπτυγμένου.
Ότι δεν χρειαζόμαστε επιτηρητές και συμβουλάτορες να μας πουν τι θα κάνουμε και δεν τους πέφτει λόγος σε τρίτους( μήπως αναφερόταν στους επιστήμονες που είχαν μιλήσει πριν;).Ότι Δημοκρατικά θα αποφασίσουμε όλοι μας και ότι θα μπορούσε ήδη να έχει αλλάξει το όνομα αν δεν ακολουθούταν οι δημοκρατικές διαδικασίες. τι ήδη ενημερώνονται οι πολίτες μέσα από συζητήσεις που διοργανώνει ο ίδιος.Ότι είναι συνηθισμένο να γίνεται κάτι τέτοιο αναφέροντας μια σειρά παραδειγμάτων. Τα επιχειρήματα που εγώ συγκράτησα ήταν:Κάποτε κάποιος που ήρθε από την Αθήνα και λίγο πριν έρθει στο Αρκαλοχώρι, τηλεφώνησε στον κ Δήμαρχο και του είπε ότι θα καθυστερήσει.Σε ερώτηση του κ. Δήμαρχου γιατί, ο κάποιος απάντησε ότι είχε μια δουλειά να κάνει στο Ηράκλειο που δεν μπορούσε να κάνει εδώ, η δουλειά ήταν να πάει στην Alpha Τράπεζα και θεώρησε σίγουρο ότι στο Αρκαλοχώρι θα έβρισκε το πολύ μια θυρίδα της Αγροτικής. ΆΛλο επιχείρημα ήταν ότι ο κύριος που τοποθετούσε πινακίδες στο Αρκαλοχώρι του ζήτησε περισσότερες για το Κέντρο Υγείας και το κολυμβητήριο για να τις τοποθετήσει στην είσοδο του Αρκαλοχωρίου έτσι ώστε οι επισκέπτες να τις βλέπουν για να πειστούν ότι όντως υπάρχουν αυτά και να μην τους παραπλανήσει το Αρκαλοχώρι. Και τέλος το τελευταίο που θυμάμαι ήταν ότι για να κατασκευαστεί το Θέατρο "ανέβηκε στην Αθήνα 5 φορές για να τους πείσει" γιατί από το όνομα και μόνο ήταν αρνητικοί στο να κατασκευαστεί.
Πραγματικά δεν θυμάμαι να είπε κάτι περισσότερο ώστε να πείσει κάποιον ουδέτερο ότι αυτό το όνομα που υπάρχει από 1394 να πρέπει να αλλάξει.
Παρακαλώ όποιος θυμάται κάτι παραπάνω από την επιχειρηματολογία του κ. Δημάρχου ας το αναφέρει για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
Πάντως αν κάποιος ψάξει για νικητές και χαμένους στην αποψινή βραδιά(νομίζω ότι) θα βρει χαμένο τον κ.Δήμαρχο και τις απόψεις του.
-----ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ (Ή μάλλον ...τώρα αρχίζει)-----

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

περα απο υβρεις η αποψη κατα της αλλαγης του ονοματοσ ποια ειναι

Ανώνυμος είπε...

στο χθεσινο διαλογο ο καθενας μπορουσε ναεπιχειρηματολογησει υπερ η κατα της μετονομασιας ελευθερα
οι ειρωνιες αντιμετωπισθηκαν με σοβαροτητα και η επιθετικη συμπεριφορα με νηφαλιοτητα

Ανώνυμος είπε...

στο χθεσινο διαλογο ο καθενας μπορουσε ναεπιχειρηματολογησει υπερ η κατα της μετονομασιας ελευθερα
οι ειρωνιες αντιμετωπισθηκαν με σοβαροτητα και η επιθετικη συμπεριφορα με νηφαλιοτητα

εδώ εκεί και πουθενά είπε...

Πολυ θετικά όλα αυτά αλλά και μακάρι να έγιναν και να συνεχιστούν έτσι.

Ανώνυμος είπε...

αναρωτιεμαι ποσοι αφιερωνουν λιγο χρονο προκειμενου να επεξεργαστουν τα επιχειρηματα υπερ της αλλαγης του ονοματος. Ο διαλογος προυποθετει εκ μερους των συμμετεχοντων την προθεση να επανεκτιμησουν την σταση τους

Ανώνυμος είπε...

σε σχέση με την επιτυχία της συγκέντωσης της 25/02,2008 αναρωτιέμαι πώς ορίζει κανείς την επιτυχημένο διάλογο. Επιτυχημένος είναι ο διάλογος που καταλήγει στην αποδοχή της άποψης μας ή ο διάλογος όπου αρχές καλής συμπεριφοράς και διαγωγής τηρούνται; Οι δια βοής αποδοκιμασίες, η ρίψη αντικειμένων, ο μη σεβασμός της διαφορετικής γνώμης δεν διαφυλάχθηκαν με το ίδιο σθένος από εκείνους που αυτοορίζονται 'καλλιεργημένοι'