Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Αλλαγές στο blog

Ίσως παρατηρήσατε ότι από το πρωί υπάρχουν κάποιες αλλαγές στο blog. Οι αλλαγές αυτές κατά κύριο λόγο αφορούν το shoutbox (το chat) και κατά δεύτερο λόγο τα σχόλια που γίνονται στις διάφορες αναρτήσεις.
Πιο συγκεκριμένα έκρινα σκόπιμο να κατέβει το chat, (προσωρινά και με αυτή τη μορφή) κάτι που πραγματικά με στεναχωρεί. Με στεναχωρεί όμως ακόμα περισσότερο όταν δίνω λόγο και κατηγορούμαι ή απολογούμαι γιατί ο χρήστης zzzz είπε το τάδε σχόλιο ή γιατί ο χχχχ απάντησε έτσι, γιατί ο fff χρησιμοποιεί αυτούς τους χαρακτηρισμούς κ.ο.κ
Στεναχωριέμαι ακόμα περισσότερο όταν κάποιοι θίγονται και (ελάχιστες φορές) χαρακτηρίζονται ή βρίζονται από κάποιους που εκμεταλλεύονται την ανωνυμία που τους προσφέρει το chat.
Στεναχωριέμαι πιο πολύ από τους "θιγόμενους", όσο και να μην ακούγεται πιστευτό, αφού χωρίς να είμαι υπόλογος και να έχω ευθύνη για το τι λέγεται στο chat και παρά τις πολλές παρακλήσεις που υπάρχουν και τα σχετικά άρθρα, γράφονται πράγματα που (μερικές φορές) είναι τουλάχιστον απρεπή.
Επειδή ο καθένας κρύβεται πίσω από ένα ψευδώνυμο (μερικές φορές και με πολλά ψευδώνυμα με αποτέλεσμα ίδιος να ρωτάει και να απαντάει με διαφορετικά ονόματα) θεωρώ σωστό να ελέγχω όσο πιο συχνά μπορώ τα λεγόμενα στο chat και διαγράφω κάποια που δεν τα θεωρώ "κόσμια". Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνεται επί 24ώρου βάσης και καταλήγει σε ελεύθερο πλην όμως λογοκριμένο διάλογο.
Δυστυχώς οι λίγοι αμαυρώνουν την εικόνα των πολλών και οι καλές, ελεύθερες δημοκρατικές και ουσιαστικές συζητήσεις που γινόντουσαν "θάβονται" από τους λίγους που βλέπουν την όλη κατάσταση σαν ένα γήπεδο, όπου μέσα στον όχλο θα εκτονωθούν και θα "πετάξουν" και την ατάκα τους για τους δικούς τους λόγους.
Επειδή ο σκοπός αυτού του blog δεν είναι ούτε η στήριξη του ενός ή του άλλου, ούτε η συκοφάντηση του ενός ή του άλλου παρά μόνο η ελεύθερη έκθεση και ανταλλαγή απόψεων, οι αλλαγές αυτές είναι το πρώτο βήμα που έκρινα σωστό να γίνει.
Οποιοσδήποτε ΕΠΩΝΥΜΑ (πλέον) θελήσει να στείλει τις σκέψεις του και τις απόψεις του θα τις δει δημοσιευμένες εφόσον είναι κόσμιες.
Σχόλια επί των αναρτήσεων (συνεχίζει να) μπορεί να κάνει ο καθένας, αν όμως κριθεί σκόπιμο ίσως να αλλάξει και αυτό. Προφανώς και σχόλια απρεπή θα διαγράφονται (ήδη από το πρωί έχουν διαγραφεί κάποια).
Το να με καλούν στο τηλέφωνο το βράδυ και να μου ζητούν να πω ποιος είναι ο χρήστης ΖΖΖΖ που στο chat αποκάλεσε ή υπονόησε ότι ο κ. ΧΧΧΧΧ ή η κ ΝΝΝΝΝ είναι κλέφτης, ψεύτης κτλ και ότι θα παρέμβει εισαγγελέας προκειμένου να εξακριβώσει ποιος είναι, δεν είναι στις προθέσεις μου, ούτε φυσικά και σκοπός - στόχος αυτού του blog, όπως και αρκετά άλλα.
Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να συζητήσουμε ή να ακούσουμε κάποιον που δεν συμφωνεί μαζί μας. Μέσα από τις εντάσεις και τον γραπτό λόγο πολύ εύκολα παρεξηγούμε κάποιες φράσεις, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα ασχολούμασταν καθόλου. Θεωρώ ότι υπάρχουν περισσότερο σημαντικά ζητήματα να ασχοληθούμε από το να έχουμε σαν πρώτο θέμα στις συζητήσεις μας ποιος είναι ο ΧΧΧ και τι είπε στο Chat για τον ΖΖΖΖ.
Τέλος (αν και δεν είναι στην ευθύνη του blog τα λεγόμενα στο chat) Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη (στο βαθμό που μου αναλογεί) από όσους ένιωσαν άσχημα, διαβάζοντας σχόλια και φράσεις που ο "κάθε πικραμένος" πίσω από την ανωνυμία του ξεστόμισε και που έτυχε να τον "φιλοξενεί" το συγκεκριμένο blog. Νομίζω ότι έκανα ότι περισσότερο μπορούσα για να αποτρέψω αυτές τις καταστάσεις.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε μπορώ να πω ότι κακώς έγιναν οι αλλαγές. Αλλά κακώς σε οδήγησαν κάποιοι να σβήνεις σχόλια και να κατεβάσεις το shoutbox. Προσφέρεται η ανωνυμία και αντί να το εκμεταλευτούν κάποιοι για να κάνουν μια πιο ουσιαστική και αντικειμενική συζήτηση, αρχίζουν και βρίζουν, απειλούν και υπονομεύουν. Ελπίζω να λήξει εδώ το θέμα και να μην περάσει και στα σχόλια αυτή η ασυδοσία

Εγώ... είπε...

Εύχομαι και ελπίζω να μην γίνουν και τα σχόλια χώρος του "κάθε πικραμένου". Αν όμως φτάσουμε εκεί υπάρχει τρόπος να διορθωθεί μιας και στα σχόλια μπορεί να γίνει πιο "ευέλικτος" έλεγχος.
Σ΄ευχαριστώ.

Αρκαλοχωρίτισσα είπε...

Καλά έκανες!Πρέπει να διατηρήσεις το καλό επίπεδο του blog σου.Οι απόψεις πρέπει να υποστηρίζονται πολιτισμένα

εδώ εκεί και πουθενά είπε...

Ευχαριστώ αρκαλοχωρίτισσα