Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Κάτσε κάτω απ΄την ντόπα- Μας (ξανα;)βρήκαν ντοπαρισμένους


Το ότι η εποχή μας στερείται ιδανικών και αξιών είναι μια πικρή πραγματικότητα.
Το ότι τα εναπομείναντα ιδανικά και οι αξίες που μας έχουν μείνει ξεθωριάζουν χρόνο με το χρόνο δυστυχώς το βιώνουμε όλοι μας. Μαζί με αυτά ξεθωριάζουν και τα ινδάλματα μας.Η χθεσινή είδηση ήρθε σαν φυσική συνέχεια. Για όσους δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της είδησης αναφέρω τα εξής:

Πρόκειται για την μαζικότερη υπόθεση ντόπινγκ στην Ιστορία του Αθλητισμού στην οποία έχουμε την πρωτιά. Έντεκα αθλητές μας της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών βρέθηκαν ντοπαρισμένοι (μέχρι να εξεταστεί και το δεύτερο δείγμα τους όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, την προσεχή Δευτέρα).

Το θέατρο όμως ξεκινά από δω και πέρα, κανείς δεν ήξερε, κανείς δεν φανταζόταν, είναι περίεργο λένε που ήταν τόσοι πολλοί οι αθλητές, και διάφορα σενάρια για να' χουμε να λέμε.
Ας μην (συνεχίζουμε να) κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, όσο μεγάλο και αν είναι αυτό. Ας μην εφευρίσκουν σενάρια, συνωμοσίες και (προς Θεού) ας μην "συμβεί " πάλι κάποιο τροχαίο όπως ο "άτυχος" Κεντέρης και η επίσης "άτυχη" Θάνου, που και εκείνοι δεν ήξεραν.

Το μυστικό δεν είναι πια μυστικό αφού είναι κοινό. Ο αθλητισμός για να γίνει πρωταθλητισμός και να πρωταγωνιστήσει σε "Παγκόσμιες Μπίζνες" (τύπου Ολυμπιακοί Αγώνες) και όχι μόνο χρειάζεται χημική υποστήριξη. Το κάνουν όλοι, λίγο ή πολύ, κρυφά ή λίγο πιο φανερά, με άνωθεν καλύψεις ή χωρίς καλύψεις, αυτή είναι η πραγματικότητα και δυστυχώς δεν αλλάζει. (Είναι πολλά τα λεφτά...)

Παίρνεις κάτι που δεν ανιχνεύεται (ή που σου λένε ότι δεν ανιχνεύεται); Είσαι νόμιμος και καθαρός! Αυτός ο νόμος ισχύει εδώ και δεκαετίες. Κάποτε το γνώριζαν πολύ καλά οι Ανατολικοί τώρα πια όχι μόνο εκείνοι.

Είναι θέμα ποιος τομέας είναι πιο σύγχρονος, ο τομέας των σκευασμάτων ή ο τομέας της ανίχνευσης (ή της μη ανίχνευσης-συγκάληψης);Παίζουμε σε ένα παιχνίδι που ξέρουμε τους όρους του από πριν, εμείς αποφασίζουμε. Και όσο συνεχίζουμε το ωραίο μας παραμύθι τόσο η κατάσταση κατηφορίζει.

Μακάρι να μην ισχύουν τα όσα ισχυρίζομαι όμως πολλοί Έλληνες αθλητές -ινδάλματα- βρέθηκαν σε κατάλληλες εποχές όπου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ήταν ανεπαρκείς - χαλαροί και έγιναν (και συνεχίζουν να είναι) ήρωες.Η Ιστορία θα δείξει.

Υπάρχει και η τραγική πλευρά των αθλητών που γίνονται πειραματόζωα με ουσίες (όπως αυτή που ανιχνεύθηκε πρόσφατα) που χρησιμοποιούταν αποκλειστικά σε ζώα, με συνέπειες απρόβλεπτες για τον ανθρώπινο οργανισμό (η τελευταία καταστρέφει το συκώτι και όχι μόνο), με αντάλλαγμα τη δόξα τη φήμη και το χρήμα. Αν το γνωρίζουν από πριν δικαίωμά τους. Αν δεν το γνωρίζουν και το θεωρούν φυτικό συμπλήρωμα πρέπει κάποιος να τους προστατέψει και όχι να τους κρύβει από ελέγχους ή να τους ωθεί σε "τροχαία" τύπου Κεντέρη.

Και τέλος για όσους πιστεύουν ακόμα στα λαμπερά παραμύθια και στις βιτρίνες ας αναθεωρήσουν τις απόψεις τους γιατί πολύ σύντομα (και να με θυμηθείτε) θα αποκαλυφθούν και άλλα πρόσωπα και άλλα αθλήματα και άλλοι προπονητές, παράγοντες , ιθύνοντες, γιατί (στον πρωταθλητισμό): "Είναι πολλά τα λεφτά..."

Όταν ανοίξει ο υπόνομος των απαγορευμένων ουσιών στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, εκεί να δείτε πτώσεις απ' τα σύννεφα και απανωτά σοκ της κοινής γνώμης.

(Αλήθεια πολιτικοί Υπεύθυνοι δεν υπάρχουν για αυτήν την κατάσταση, ή υπάρχουν μόνο στις βαρύγδουπες δηλώσεις, στις φωτογραφίες,στις τελετές και στις εκδηλώσεις τιμής των Ηρώων-Γιγάντων κτλ κτλ)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποιος να ασχοληθει με το blog σου! Ολα αυτα ειναι ασημαντα! Το μειζον θεμα ειναι το ονομα του Αρκαλοχωριου τωρα. Οτι και να γινεται γυρω μας....δεν μας αφορα ολους εμας τους 'αφυπνισμενους' πολιτες.
Παραλογισμος. Παιρνεις φαρμακα με κοστος τη ζωη σου, εν γνωση σου. Η μηπως οχι παραλογισμος αλλα πολυ χρημα. Δεν το ξεραμε οτι οι περισσοτεροι παιρνουν απαγορευμενες ουσιες; Το ξεραμε αλλα δεν μας ενδιεφερε, να δοξαζομαστε με οποιο τροπο και μετα.... μολις μας πιασουν προσποιουμαστε τους εκπληκτους. Ταπεινη μου γνωμη: εμεις τους ντοπαρουμε στην ουσια, ηθικοι αυτουργοι...

Εγώ... είπε...

Θα προχωρήσω το συλλογισμού του/της προηγούμενου/ης φίλου/ης και θα πω τα παρακάτω:
Αν όλοι εμείς είμαστε ηθικοί αυτουργοί επειδή ξέραμε αλλά μας βόλευε και χειροκροτούσαμε-βγαίναμε στους δρόμους αλλά δεν αντιδρούσαμε (αλήθεια τι θα μπορούσαμε να κάνουμε;) μήπως πολύ μεγαλύτερο ποσοστό της (ηθικής έστω) ευθύνης ανήκει στην πολιτεία και στις κεντρικές κυβερνήσεις;Μήπως "τους έλεγαν" και συνεχίζουν να τους "λένε":
Φέρτε δόξα,φήμη στη χώρα και στους εαυτούς σας,πρωτοσέλιδα και συζητήσεις επί συζητήσεων για να μην ασχολείται και ο κόσμος με άλλα προβλήματα και εμείς θα σας κάνουμε ότι θέλετε, ακόμα και αξιωματικούς στο Στρατό!
Και το πιο τραγικό πάρτε ότι "συμπληρώματα" θέλετε και εμείς δεν θα τα βρούμε,ακόμα και αν σας ελέγξουμε, έχουμε και μερικούς γνωστούς σε αρκετά ακόμα εργαστήρια ελέγχων...Στην τελική θα λαδώσουμε από εδώ και από εκεί, ελεγκτές,οργανισμούς εργαστήρια (τώρα που έχουμε τις άκρες να το κάνουμε) και τελικά όλοι θα έχουμε κάνει τη δουλειά μας.
Για να μην ανοίξουμε και το θέμα :"Ελληνοποιήσεις"...εκεί να δείτε μπόχα...
Τέλος έχετε ακούσει σε ποιες χώρες προετοιμάζονται οι Ελληνικές αποστολές πριν από μεγάλους Αγώνες;Γιατί άραγε;

Ανώνυμος είπε...

Oι κυβερνησεις δεν ειναι κατι που μας συμβαινει, τις εκλεγουμε οποτε και παλι συνυπευθυνοι ειμαστε. Αλλωστε και εμεις μια χαρα υποδεχομαστε τις ανωτερω πρωτοβουλιες 'θεοποιησης' των αθλητων. Ναι, να μπαινουν στα πανεπιστημια σε οτι σχολη τους αρεσει οι πρωταθλητες, να γινονται βουλευτες, να γινονται αξιωματικοι. Δεν τους 'ντοπαραμε' τοτε; Και τι που ολα τα παραπανω δεν εχουν ουδεμια σχεση με τον αθλητισμο; Διαμαρτυρηθηκε ποτε κανεις; Οχι. Να μην δυσαρεστηθει ο λαος..Εαν ο λαος αντιδρουσε, δεν θα συνεβαιναν.Αλλα ο λαος αντεδρασε λιγο αργοτερα.... Θα θυμασαι οτι αρκετοι απο αυτους ελληνοποιηθηκαν και καλα εκαναν. Αλλα λιγο μετα οταν παιδια αλλοδαπων που γεννηθηκαν και μεγαλωσαν στην Ελλαδα βγηκαν πρωτοι την ιδια σημαια δεν επρεπε να τη σηκωσουν, δεν τους αξιζε.

Εγώ... είπε...

Δυστυχώς όπως το είχα "προβλέψει" στην αρχική δημοσίευση αυτού του θέματος, συνεχίζεται η κοροϊδία μετά την Ανακοίνωση της "Εταιρίας" από την Σαγκάη και κάποιου/ας "Σου-Λι" (που σε λίγο θα μας πουν ότι είναι απόγονος και κληρονόμος του Μπρους Λι). Η "ανακοίνωση" λέει ότι κάναμε λάθος και αντί να σας στείλουμε βιταμίνες και σίδηρο σας Δημιουργήσαμε και στείλαμε (πάντα κατά λάθος και κατά Διαβολική σύμπτωση) ένα μίγμα 3 αναβολικών (όπου το ένα από αυτά κοστίζει 1000€ τα 25 γραμμάρια!), ενώ ένα άλλο συστατικό έχει σαν Detection Time (χρόνος ανίχνευσης) την ένδειξη Unknown (never tested in humans)δηλαδή άγνωστος χρόνος ανίχνευσης γιατί δεν έχει δοκιμαστεί σε ανθρώπους...
Καλά για τόσο .... μας περνάνε;