Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Καλλικράτης και στα σχολεία - Tι θα γίνει σε Αρκαλοχώρι Καστέλλι από το Σχ. Έτος : 2011-2012

Μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη στην αυτοδιοιήκηση ήρθε και η σειρά του στην εκπαίδευση. Συγχωνέυσεις και καταργήσεις σχολείων υπό το όνομα του Αθηναίου αρχιτέκτωνα απ' τη μια και απ' την άλλη, στο βωμό της εξοικονόμησης δαπανών, αλλά και για την δημιουργία καλύτερων σχολείων (κατά το Υπουργείο). Η ουσία είναι ότι σχολεία όλων των βαθμίδων, συγχωνεύονται, καταργούνται αναβαθμίζονται ανάλογα των αριθμό των μαθητών, την γεωγραφική θέση αλλά και τις ιδιαιτερότητες κάποιων περιοχών.
Αφού κατέγραψαν την δυναμικότητα των σχολικών μονάδων, την γεωγραφική θέση κάποιων άλλων και αφού ελήφθησαν όλα τα κριτήρια που είχε θέσει το Υπουργείο αποφασίστηκαν τα εξής σχετικά με τα σχολεία του Αρκαλοχωρίου :
  • Για τα Νηπιαγωγεία
Τα Νηπιαγωγεία: Μαχαιράς, Σκινιά, Αυλής και Παναγιάς θα συστεγάζονται πλέον στο 2ο Νηπιαγωγείο Αρκαλοχωρίου (ενώ το Νηπιαγωγείo Αποστόλων θα συστεγάστει στο Νηπιαγωγείο Καστελλίου).
  • Για τα Δημοτικά Σχολεία:
Τα Δημοτικά Σχολεία της Μαχαιράς και της Αυλής θα "συστεγαστούν" στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου (ενώ το Δημοτικό Σχολείο Καστελλίου θα φιλοξενήσει και τα Δημοτικά Σχολεία των Αποστόλων και του Γερακίου).
  • Για τα Γυμνάσια - Λύκεια:
Για τα Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής μας δεν υπάρχουν αλλαγές στον κατάλογο του Υπουργείου.

Νέα ήθη, νέες κινήσεις και στην Παιδεία.

Πηγή : http://www.minedu.gov.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: