Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

29 Μαρτίου 2008 - Πρωτοβουλία-Η ώρα της γης


29 Μαρτίου 2008

Η πρωτοβουλία “H Ώρα της Γης” δημιουργήθηκε από τη WWF Αυστραλίας για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη μεγαλύτερη απειλή που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο πλανήτης μας. Αφορά στην συμβολική πράξη του να σβήσουμε τα φώτα μας για μία ώρα και έτσι να περάσουμε ένα δυνατό μήνυμα για την ανάγκη δράσης όσον αφορά το θέμα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης
Στις 31 Μαρτίου 2007, 2,2 εκατομμύρια κάτοικοι του Σύδνεϊ συμμετείχαν στην Ώρα της Γης και κατάφεραν να μειώσουν την κατανάλωση της πόλης τους κατά 10,2% σβήνωντας μονάχα τα φώτα τους για μία ώρα.Και τι μ' αυτό, θα πει κάποιος... Ο σκοπός της εκστρατείας ήταν διπλός· αφενός να κινητοποιήσει τον κόσμο να δείξει την ευαισθητοποίηση του για το καυτό θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, και αφετέρου να καλλιεργήσει ανάλογη στάση ζωής στην καθημερινότητα των συμμετεχόντων. Η ατομική δράση, σε μαζική κλίμακα, έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά και να φέρει την αλλαγή.

Αυτή η απλή πράξη άγγιξε την καρδιά πολλών ανθρώπων σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αποτέλεσμα ήταν ότι στις 29 Μαρτίου 2008, εκατομμύρια άνθρωποι σε μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, όπως η Κοπενχάγη, το Τορόντο, το Σικάγο, η Μελβούρνη, το Μπρισμπέιν, το Τελ Αβίβ και η Μανίλα, θα ενωθούν και θα σβήσουν τα φώτα τους στις 8 το βράδυ για μία ώρα, την ΄Ωρα της Γης.

Την παγκόσμια προώθηση της εκστρατείας έχει αναλάβει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF. Στην Ελλάδα λόγω έλλειψης επίσημου οργανωτικού φορέα, το θέμα αφήνεται στα χέρια μας. Στην Αίγινα έχει ήδη δημιουργηθεί ένας μικρός ανεξάρτητος οργανωτικός πυρήνας, ενώ άλλες πόλεις βρίσκονται κυριολεκτικά στο "σκοτάδι"... Όχι για πολύ…είναι στο χέρι μας.
Για τρόπους που μπορείτε να βοηθήσετε και περισσότερες πληροφορίες γράψτε μας στο earthhour@mail.gr, και επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.earthhourhellas.wordpress.com και www.earthhour.org
http://earthhourhellas.wordpress.com/

απ' όπου προέρχονται και οι παραπάνω πληροφορίες


Δεν υπάρχουν σχόλια: